Installation (Har ikke tidligere anvendt Nemhandel Referenceklient)

Installation af Nemhandel Klient for nye brugere

Nedenfor er en gennemgang af, hvordan man installerer Nemhandel Referenceklienten samt tilhørende certifikater.

1: Introduktion

For at bruge NemHandel Klienten fra Digisense har du brug for følgende:

• Et økonomi- eller ERP-system eller lignende, som kan danne fakturaer i formatet OIOUBL. Er du i tvivl, om dit system kan det, så spørg din systemleverandør.

• Microsoft Windows 7 eller nyere version inkl. nyeste service packs på den PC, hvor Nemhandel Klinten skal installeres.

• En internetforbindelse.

2: Installation af Nemhandel Klienten

1. Gå til digisense.dk/nemhandel, hvor klienten kan hentes

2. Når msi-filen med Nemhandel Klienten er hentet skal den åbnes. Herefter åbnes en installationsguide som skal følges.

3. Nemhandel Klient 4.1.1 er nu installeret

Hvis Microsoft Defender SmartScreen kommer frem kan du følgende nedenstående 2 steps

1. Vælg "More info"

2. Tryk på "Run anyway"

3: Konfiguration af Nemhandel klienten

Tidligere har Nemhandel Klienten været afhængig af at brugerne havde installeret et par certifikater. Den nyeste version af Nemhandel Klienten er ikke længere afhængig af certifikater, hvilket betyder der ikke skal installeres og/ellers fornyes certifikater. Nedenstående er det eneste der skal sikres.

Dokumentnetværk:

Det eneste man skal sikre når klienten er installeret er at Dokumentnetværk er sat til "Gateway service", hvilket den bør være som standard.

1: Gå til fanen Opsætning

2: Vælg herefter fanen Dokumenter

3: Tjek at Dokumentnetværk står til "Gateway service" (ret hvis ikke det er tilfældet)

Sti til indsættelsesmappe:

Indsæt stien til den mappe, hvor jeres økonomisystem udlæser fakturaerne til. Se vejledningen i trin 4 nedenfor.

4: Indstilling - økonomisystem

Indstilling af ERP-/økonomisystemet til at samarbejde med NemHandel Klienten:

(Det kan være nødvendigt at få hjælp af jeres konsulent/systemleverandør til dette trin)

1. Åben ERP-/økonomisystemet og find opsætningen der fortæller, hvor systemet placerer de færdige fakturaer. Kopier stien fra feltet. Få hjælp af din systemleverandør, hvis du er tvivl om, hvor opsætningen skal findes.

2. Åben NemHandel Klienten, klik på menuen ’Opsætning’ og vælg ’Konfiguration’.

3. Gå ind på fanebladet ’Dokumenter’ og indsæt den kopierede sti til feltet ’Sti til indsættelsesmappe’. NemHandel Klienten kan nu hente og afsende fakturaerne fra økonomisystemet.

4. Valgfrit: Hvis det ønskes kan der sættes flueben i "Automatisk afsendelse af dokumenter", hvor efter Nemhandel Klienten automatisk sender dokumenterne.

5: Test

Afprøvning af NemHandel Klienten

1. Dan en e-faktura og placere filen i indsættelsesmappen defineret ovenfor

2. Vælg "Afsend valgte dokument(er)

3. Herefter vil du modtage en kvittering i "Kvitterede"

Tjek om at er installeret korrekt:

Det er altid muligt i Nemhandel Klienten at gå under Hjælp > Nemhandel CheckTool. Er alle linjer grønne er alt installeret korrekt.